WeSoMe - En blog om Web og Sociale Medier
tirsdag, 30 april 2013 19:16

Kurser og workshops

Har du brug for at dine medarbejderes kompetencer bliver opdateret? Eller har I brug for at et oplæg til debat?
Jeg tilbyder korte oplæg, foredrag eller workshops inden for følgende emner.

Sociale medier

 • Sociale medier? Skal jeg være alle steder?
 • LinkedIn – hvordan bliver dine medarbejdere gode ambassadører for din virksomhed!
 • Pinterest – Nej det er ikke kun et sted for ”bride-zillas”!

Tilgængelighed

 • Overholder din hjemmeside standarderne for brugertilgængelighed?
 • Kan din hjemmeside bruges af brugere der ser dårligt eller ikke kan bruge tastaturet?
 • Hvordan lyder det når din hjemmeside bliver læst op af en screenreader?

Workshop hvor vi kigger på din hjemmesides navigation, design, billeder, links.

Webstatistik

 • Hvad betyder SEO?
 • En kort gennemgang af hvad SEO dækker over, og konkrete tips til hvordan du sikrer at din hjemmeside kan findes når nogen leder efter det du kan.
 • Hvad betyder tallene?
 • Hvordan kan du bruge Google Analytics og andre lignende værktøjer til at forståbrugernes adfærd?

Splittest

Lav to eller flere varianter af din hjemmeside eller annonce og find ud af hvilken der fungerer bedst. Det er enkelt og effektivt, og giver svar på hvilken siden der øger konverteringerne.

SEO-analyse
Brugerne kommer ikke tilfældigvis forbi din hjemmeside. De bruger google eller andre søgeværktøjer til at finde interessante sider med.

 • Workshop hvor vi kortlægger de nøgleord som du gerne vil findes på, og indarbejder dem i dine tekster.
Udgivet i Ydelser
tirsdag, 30 april 2013 18:51

Har du en plan? Ellers har jeg..

Jeg hjælper dig med at afklare, hvad du vil opnå med at være til stede på nettet.

Og ikke mindst hjælper jeg dig med at prioritere og vælge fra, så du ikke bliver helt overvældet over mulighederne.

Jeg er ikke tilhænger af at lave store strategier på mange sider – de ender som regel bare på en hylde. Når jeg udarbejder strategier, fokuserer jeg på dit behov for konkrete tiltag.

Du får:

 • Gennemgang af eksisterende online tilstedeværelse
 • Workshop hvor vi afklarer mål og formål
 • Anbefalinger af konkrete tiltag
Udgivet i Ydelser

Der kan ikke gives nogen 100 % garanti for, at din hjemmeside ikke kan hackes eller udsættes for ondsindede angreb af den ene eller den anden art. Men du kan gøre livet så besværligt som muligt for hackerne og dermed undgå at blive den første, de kaster sig over.


For 3.000 kr. om året får du fire timers rådgivning plus månedlig opdatering og back-up af din Joomla eller WordPress side.


På den måde er du sikker på, at du altid har den seneste stabile version af CMS-systemet, og at de tilføjelser, der er brugt til siden, er opdaterede.


Og hvis uheldet er ude, har du en back-up der maksimalt er en måned gammel, som jeg kan hjælpe med at reetablere, uden at du først skal vente i timer eller dagevis på, at din webhost finder den frem.

Udgivet i Ydelser
tirsdag, 30 april 2013 07:16

Sociale medier – hvor skal du være?

Det er ikke længere et spørgsmål om, om du skal være til stede på de sociale medier, men om hvor man skal være, og hvordan man griber det an. 

Min holdning er at du skal være der hvor dine kunder er!

Har du noget på hjerte, men er usikker på, hvordan man får det ud på de sociale medier? Fortvivl ikke – du behøver ikke at være alle steder på en gang, og der findes værktøjer, der gør det daglige arbejde med sociale medier let at overskue.

Jeg skaber overblik over dine muligheder, forklarer, hvilke forskelle der er på de forskellige medier, og hjælper dig i gang med at bruge dem, der er relevante.

Hvis du allerede er i gang med sociale medier, gennemgår jeg, det du har og kommer med ideer, der kan gøre din hverdag med de sociale medier lettere at overskue.

Indhold

 • Workshop om sociale medier hvor vi kommer igennem:
 • Hvad de forskellige sociale medier kan
 • Hvilke dele af din virksomhed der egner sig til at skabe engagement Hvem der skal have ansvaret og hvor tit der skal opdateres.
 • Hvilke værktøjer der kan bruges til at lette hverdagen med de sociale medier.

Ring 3070 4909 og få et uforpligtende tilbud.

Udgivet i Ydelser

Statistikkerne viser at vi er 3 gange mere på facebook end på alle de andre apps:

Vi bruger facebook 24% af den tid vi er på mobilen

 - det betyder også at det ikke længere er relevant at spørge hvor mange gange om dagen du tjekker facebook? Vi tjekker hele tiden facebook for at følge med i hvad der sker, for at  læse nyheder, besvare beskeder etc.

Facebook Home for AndroidD. 12 april lancerer Facebook et program der hedder "Facebook Home" en såkaldt app-familie der kan hentes på Android Play Store, og som lægger sig hen over Android's normale "look og feel" og gør din telefon til en ny oplevelse - om oplevelsen bliver bedre må vi vente med at se til de modige har installeret det.

Det ser heldigvis ud til at de har gjort det muligt at "prøveinstallere" så man kan rulle tilbage hvis man fortryder....

Telefonen bliver centreret om personer - ikke om apps

Det er nemlig facebook's plan at bytte om på hvad der bliver prioriteret på telefonen - og gøre den til et "social device".

Hidtil har fokus været at vi skulle bruge telefonen til at løse forskellige opgaver med, men telefonen bliver mere og mere brugt til at orientere sig om hvad der sker her og nu. Vi kigger på telefonen når vi venter på bussen, når vi står i kø, og vil gerne hurtigt opdateres om hvad der sker enten på det ene eller det andet sociale medie, og ikke mindst kunne besvare beskeder og sms'er uanset hvad vi ellers er igang med på telefonen.

 Facebook Home kommer til at se sådan her ud:

Facebook Home - Notifications  Facebook Home - Applauncher

Og består af 3 store klumper.

Cover Feed (hvad sker der?)

Det betyder at når telefonen er låst ser man sit eget profilbillede sammen med de status-opdateringer der er lige nu og her.
Man kan bladre de seneste opdateringer igennem, man kan dobbeltklikke på billederne for at "like" og cover-billederne bliver brugt som baggrunde på skærmen.
Måske kan det gøre at folk (ikke mindst firmaerne) får opdateret deres coverbilleder :)

App-launcher (dine apps)

Det tager kun et "swipe" at komme ind til "App-launcher" - og dermed alle de andre apps man har installeret på telefonen - så de er ikke langt væk, og kan organiseres som man selv vil.

Chat Heads (messaging)

Når der kommer beskeder, hvad enten det er en Facebook besked eller en SMS kommer profilbilledet op og lægger sig i kanten af telefonen. Det sker uanset om man er ved at spille et spil eller læse en avis. Det betyder at man ikke behøver at vælge om man vil gå helt væk fra det man var igang med for at se den besked (og evt. svare) som man lige har fået. Der kan være flere Chat Heads ad gangen hvilket betyder at man let kan have flere samtaler på en gang.

Er det så godt eller skidt? Jeg kan ikke helt blive enig med mig selv!

Hvad sker der hvis der er nogen der kontakter mig via fx. Skype - kommer det også til at fungere lige så fint med notifications etc.? Eller hvad med de apps jeg har kørende i baggrunden "mobiletter" når jeg skal med bussen skal jeg let kunne finde min billet frem. Det kan jeg ikke gennemskue på baggrund af salgssnakken. 

Jeg er splittet!

- jeg har bevidst fravalgt:

 • Iphone fordi den lægger sig ned over det hele og fratager mig friheden til at tilpasse telefonen efter mit eget hoved..
 • Windows phone fordi det er Microsoft  der altid tror de ved bedst og ikke vil følge de gængse standarder for koder.

Men er Google og Facebook overhovedet et hak bedre? - er de små drenge i klassen med åbne standarder og frihed til at vælge selv - ved at udvikle sig til at være lige så selvcentrerede mastodonter som de andre.

Google skalter og valter med deres services slukker dem når de ikke vil supportere mere uanset om det er populært eller ej (se mit indlæg om nedlæggelsen af feed-reader) og nu lægger facebook sig ned over hele min telefon så jeg altid vil vælge dem frem for deres konkurrenter...det bliver tydeligere og tydeligere at vi bare bor til leje når vi lægger vores ting i hænderne på de forskellige web-services i "skyen".

Som designer og web-udvikler er jeg ikke helt sikker på at jeg faktisk er interesseret i at Facebook skal lægge sig ned over al ting. Hvor er muligheden for selv at bestemme farverne og placering af knapper? Jeg er bange for at web og mobil verdenen lige er blevet en lille smule mere kedelig...

Men jeg kan nok ikke lade være med at prøve...

Det ser for godt ud, som sædvanligt et super lækkert design, der naturligvis spiller rigtig godt sammen med Facebooks nye klæder - der er i fuld gang med at blive rullet ud. Det gør i hvert tilfælde valget i mellem I-phone og Android til et mere eksplicit valg - for man kan slet ikke få Facebook Home til IOS endnu....

Hvad er jeres tanker? Vil i fx. overveje at købe en HTC First med preinstalleret Facebook Home?

 

Udgivet i Sociale Medier